BIH

U Zenici počeo najveći sajam u BiH "ZEPS 2015"

Na Kamberovića polju

D. Pa.

6.10.2015

U Zenici je danas otvoren tradicionalni 22. Generalni bh. sajam „ZEPS 2015“ i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“, koji je na 10.000 metara kvadratnog prostora Kamberovića polja okupio više od 500 izlagača.

Podsjetimo, svoje učešće na 22. Generalnom bh. sajmu „ZEPS 2015“ zauzele su firme iz Bahreina, Kuvajta, Saudijske Arabije, Katara, Ujedinjenih arapskih emirata, Omana, Hrvatske, Češke i Poljske koje će svoje djelatnosti uz zanimljiv prateći sadržaj predstaviti brojnim posjetiocima.

Kako je to slučaj već nekoliko godina, paralelno se održava i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“ na kojem će svoje učešće zauzeti 72 izlagača iz 10 zemalja. Ovogodišnji ZEPS svečano je otvorio poznati privredni uglednik Rusmir Hrvić, direktor sarajevskog "Klasa", ističući kako mu je pripala čast da otvori najveći sajam u BiH.

U svom obraćanju pozvao je građane da kupuju domaće proizvode, te smatra kako bi država trebala stati iza ovog projekta jer je uspjeh u BiH moguć ako se međusobno podržavamo. 22. Generalni bh. sajam „ZEPS 2015“ i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“ traje do 10. oktobra, a kako je najavljeno na svečanom otvorenom u planu je i proljetno izdanje sajma već naredne godine.

- Ovogodišnji sajam je dosta drugačiji u odnosu na prethodnu, tako će sve posjetioce očekivati brojne inovacije. Hvala vam što ste naš sajam prepoznali kao pravu priliku za predstavljanje vaših dostignuća, a posebno mi je drago što će ovogodišnji ZEPS otvoriti uspješan bh. privrednik - kazao je Alem Aličić u ime organizatora ZEPS-a.

Ove godine kao kruna brojnih aktivnosti sajma bit će događaj "Zeps night - Noć zepsa" na kojem će svoje učešće zauzeti zenički bendovi "Nemoguće vruće" i "Unplugged nesh".


 

Marketing