BIH

SNSD i RTRS stvaraju bratoubilačku atmosferu u Republici Srpskoj

Nakon emisije "Aspekt"

Redakcija

6.10.2015

PDP je zaprepašten načinom na koji RTRS blati i označava kao izdajnika svakog ko nije na kursu politike SNSD, te na taj način stvara bratoubilačku atmosferu u Republici Srpskoj.

Emisija ,,Aspekt" ja pokazala da i na RTRS ne vlada režim u kojem su novinari žrtve, nego su i novinari beskrupolozni i ostrašćeni u zaštiti SNSD i pljuvanju Saveza za promjene, što je sinoć potvrdila i Vanja Furtula.

Furtula je izmanipulisala javnost jer je prećutala da ju je ministar inostranih poslova Igor Crnadak upozorio da Nikola Špirić, dok je bio presjedavajući i ministar u Savjetu ministara, nikada nije bio u studiju sa državnim službenicima i bivšim funkcionerima iz opozicije.

Zbog toga je ministar Crnadak ponudio dvije opcije koje bi obezbjedile isti nivo sagovornika:

Da u emisiji ,,Aspekt" u ime SNSD-a gostuju takođe ministri iz Vlade RS ili da u ime PDP-a i Saveza za promjene gostuju poslanici i stranački funkcioneri. Kao treću opciju, ministar Crnadak je ponudio da sam ili sa drugim članovima Savjeta ministara BiH iz Saveza za promjene gostuje u studiju RTRS-a i odgovara na sva pitanja o svom radu, bez ograničenja.

Konačno, ministar Crnadak je gospođi Furtuli precizno rekao da i on i PDP žele ovu raspravu ali da to mora biti na ravnopravnom osnovu.

Sve ovo je gospođa Furtula prećutala, želeći da prikaže gospodina Crnadka i Savez za promjene kao nekoga ko bježi od dijaloga, pokazujući na taj način da je izgubila i minimum profesionalizma i da se potpuno stavila u funkciju SNSD-a i njegove propagandističke mašinerije.