NOGOMET

IBIŠEVIĆ OPTIMISTA Siguran sam da možemo pobijediti Vels!

Napadač reprezentacije se obratio medijima

D. Pa.

6.10.2015

Nogometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Trening kampu NS BiH u Zenici, gdje će obaviti pripreme za preostale dvije kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Kipra za EP 2016. u Francuskoj.

Podsjetimo, našim Zmajevima odgovaraju isključivo pobjede u narednim susretima, kako bi ostvarili plasman na Euro 2016.

Stručni štab bh. selekcije pripremio je obiman plan priprema koji pored treninga uključuje videoanalize i radne sastanke, a iako je suočen s problemima na samom početku petodnevnih priprema selektor Baždarević s optimizmom je jučer govorio o predstojećem susretu.

Danas je također održana konferencija za medije na kojoj su se obratili Vedad Ibišević, Sejad Salihović i pomoćni trener Dragan Perić.

- Drago mi je da sam u dobroj formi, ja sam uvijek tu da dam svoj maksimum kako bismo izborili dobar rezultat. Očekuje nas organizovana ekipa s dosta jakih igrača, međutim i mi imamo kvalitet i sigurno možemo uzvratiti. Vels je ekipa koja je iznenadila sve nas i cijeli fudbalski svijet u ovim kvalifikacijama, ali mi također imamo svoje kvalitete s kojima ćemo uzvratiti, kazao je Ibišević.

Sejad Salihović je istakao kako su svjesni da ih očekuje dobra ekipa, ali da vjeruju kako mogu savladati Vels na domaćem terenu. Ipak, osim optimizma koji vlada kod Zmajeva u velikoj mjeri računaju na podršku navijača s tribinaBilinog polja.

- Studiozno smo prošli sve analize, pripremamo se detaljnu kako bi spremno dočekali ovu utakmicu. Nadam se kako ćemo uspjeti postići naš cilj, te ostvariti pobjedu - kazao je pomoćni trener Perić.

Dodaje kako je zdravstveno stanje Lulića i Džeke zadovoljavajuće, te da će prema njihovim saznanjima obojica biti na raspolaganju štabu.

Naši Zmajevi obavit će danas dva treninga, jedan otvorenog tipa dok će drugi biti zatvoren za javnost i medije.