VIJESTI

UNIVERZITET U ZENICI Svečano otvorena zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta

Počela nova akademska godina

Autor:A. Džonlić

6.10.2015

Studenti osam fakulteta Univerziteta u Zenici jučer su započeli novu akademsku 2015/2016. godinu. 

Centralna svečanost

Kratka obraćanja dekana i profesora upriličena su na svim fakultetima, dok je centralna svečanost početka akademske godine održana ispred novoizgrađene zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta čiji su studenti i profesori od jučer i zvanično u novoizgrađenim prostorima. 
 
Uz domaćine, dekana Pravnog fakulteta Enesa Bikića i njegovog kolegu s Ekonomskog fakulteta Alaudina Brkića, dobrodošlicu studentima i brucošima poželjeli su rektor Univerziteta Dževad Zečić i premijer ZDK Miralem Galijašević (SDA). 

- Studije na fakultetima UNZE, po principima Bolonjskog procesa, u ovom trenutku pohađa oko 6.000 studenata, od čega 1.400 brucoša, prvi put upisanih studenata u ovoj akademskoj godini - rekao nam je rektor Zečić. 

makaze55

 Vrpcu presjekli rektor Zečić i premijer Galijašević  

Nakon završetka prve faze izgradnje nove zgrade za ova dva fakulteta, jučer su svečano predati na upotrebu svi prostori u objektima A i B, kojima će studenti dobiti nove i funkcionalne učionice, kabinete, prostore za rad oba fakultetska dekanata i studentskih službi, kao i prateće sadržaje za potrebe Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Nastavni proces 

U planiranoj drugoj fazi nastavit će se gradnja C-objekta, koji uključuje amfiteatar i druge prostore neophodne za izvođenje nastavnog procesa.