VIJESTI

Priznanja za životno djelo dobilo 20 učitelja iz TK

Svečana akademija povodom Svjetskog dana učitelja

Autor:A. Bu.

6.10.2015

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja dvadeset prosvjetnih radnika iz Tuzlanskog kantona dobilo je jučer priznanja i nagrade za životno djelo u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja na svečanoj akademiji koju su organizirali Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Pedagoški zavod, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH TK te Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK.

Dobitnik priznanja je i Bešlaga Mehić, profesor matematike u Mješovitoj srednjoj školi Teočak.

- Nagrada za životno djelo veliko je priznanje za sav rad i trud koji sam uložio, a ujedno ovo je i priznanje školi u kojoj radim - istakao je Mehić.

Ovo priznanje je i za Almu Kurtić, nastavnicu harmonike u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ iz Gračanice, koja u ovoj školi radi već 28 godina, veoma značajno.

- Nastojim da moji učenici budu dobri ljudi i da ih odgajam i usmjeravam u tom pravcu. Ne moraju naučiti da sviraju. Neka nauče slušati i razlikovati muziku. Ovo je plemenit poziv - poručila je dobitnica priznanja za životno djelo.

 Imena dobitnika

Priznanja za životno djelo dobili su: Bešlaga Mehić, Alma Kurtić,  Mirsada Ahmetović, Fata Alihodžić, Adem Bajrić, Jasna Durmić, Goran Gak, Gordana Kapidžić, Nesima Krdžalić, Atifa Kunosić-Mukić, Nihad Nožinović, Mara Pavlović, Mira Pejić, Ediba Pozderović, Hasan Rahmanović, Ramiz Smajilbašić, Munevera Šestan, Esad Vikalo, Slavica Zec i Miradet Zulić.