NOGOMET

PRED DUEL PROTIV ŠVICARSKE Mladi bh. nogometaši trenirali na Koševu

Pripreme pred kvalifikacijsku utakmicu

Fena

5.10.2015

Mlada nogometna "U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Švicarske. Izabranici selektora Darka Nestorovića okupili su se u Vogošći, a danas su obavili prvi trening na stadionu "Asim Ferhatović Hase".


Selektor Darko Nestorović očekuje od reprezentativaca da budu na najvišem nivou protiv teškog protivnika.

- Ne možemo da prijetimo jakoj reprezentaciji Švicarske, ali možemo da pružimo maksimum. Očekujem da se momci koji istrče na teren pokažu u najboljem svjetlu kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Nas je iznenadila ekipa Kazahstana, pa zašto i mi ne bismo iznenadili Švicarsku. Sigurno će igrači biti maksimalno motivisani u nastojanju da ostvare pozitivan rezultat - kazao je Nestorović. 

dsc05835

Reprezentativac Damir Sadiković smatra da bh. tim može do bodova u Bielu.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Nekoliko novih igrača je među nama, družimo se i upoznajemo. Švicarska je kvalitetna ekipa, ali nije nepobjediva. U određenim segmentima igre i oni su ranjivi, te bismo mogli to iskoristiti i doći do povoljnog rezultata - kazao je Sadiković, a bodovima sa gostovanja nada se i debitant Kemil Festić.

- Super je osjećaj biti među ovim igračima. Nadam se da ćemo donijeti tri boda sa ovog gostovanja. Protivnik jeste kvalitetan, ali očekujem da pružimo kvalitetnu igru i pobijedimo - kazao je. 

Naši reprezentativci sutra ujutro kreću za Biel gdje će obaviti još dva treninga prije utakmice sa Švicarskom koja je na programu 8. oktobra u 18.30 sati.