LIFESTYLE

OČI U OČI S NEMANI U zadnji tren upucao morskog psa koji je jurio ravno prema njemu

Šokantan trenutak

Autor:A. Vr.

5.10.2015

Muškarac iz Australije snimio je šokantan trenutak kada je ubio bronzanog morskog psa (Carcharhinus brachyurus) koji mu se previše približio dok je bio u podvodnom ribolovu kraj obale Queenslanda.

Snimka početno prikazuje dvojicu muškaraca kako s podvodnim puškama gledaju tri ili viške morskih pasa kako plivaju u krug na desetak metara ispod njihovih nogu. Zatim je jedan izvadio sondu iz usta pa doviknuo drugome 'Približavaju nam se, jel' da!'

- Nećemo moći ništa uloviti dok su oni u blizini. Prijatelju, ja idem nazad na brod - odgovorio mu je drugi i signalizirao povratak.

Ali nakon nekoliko trenutaka ribolovac je ponovno pogledao ispod površine okeana i uočio kako jedan morski pas ide ravno na njega.

Instinktivno ga je upucao, a morski pas se gotovo odmah okrenuo na leđa i počeo tonuti u dubinu. Muškarac je u potpunom šoku samo uspio opsovati.

Bronzani morski psi mogu narasti do 3.5 metara, postići težinu od 300 kilograma, a naziv su dobili po bronzano-sivim leđima i bijelom trbuhu.

Ovi predatori poznati su da napadaju u grupama i da su potencijalno agresivni. Dosad je zabilježen velik broj napada na ljude u Australiji.a