CRNA HRONIKA

GRAČANICA Teška saobraćajna nesreća, povrijeđene dvije osobe

U sudaru Audija i Fiat Bravo teške povrede zadobili supružnici R.H. i S.H.

H.Č.

5.10.2015

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, u blizini doo "Olimp" danas se u 15 sati dogodila teška saobraćajna nesreća u Gračanici. U vrijeme izlaska radnika sa posla „Olipma“ na ovoj frekventnoj saobraćajnici je, prema riječima komandira PS Gračanica, Safeta Ibrahimovića, došlo do saobraćajn nezgode u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

- U saobraćanoj nezgodi učestvovala su vozila Audi, kojim je upravljao D.A. iz Malešića, i Fiat Bravo za čijim se upravljačem nalazio R.H. iz Gračanice. U sudaru su teške tjelesne ozljede zadobili vozač Fiata R.H. i njegova supruga H.S. koja je zadržana na odjeljenju hirurgije Opće bolnice "Dr.Mustafa Beganović“ u Gračanici - izjavio je komandir Ibrahimović.

audi

Iz onoga što se dalo viidjeti na licu mjesta, vozila su nakon sudara našla van kolovoza i na njima je pričinjena velika materijalna šteta. Prema nezavničnim informacijama vlasnika obližnjih radnji, suvozač u Fiatu Bravo je prilikom sudara ispala iz vozila.

- Vidio sam svakakvih situacija, ali da u sudaru odjekne okolina,kao da je eksplodirala bomba, nisam vidio- kazao nam je očevidac ove saobraćajne nezgode. Od momenta nesreće, policija je obezbjeđivala mjesto i blokirala saobraćaj na putu M-4 Tuzla.Doboj.

Uviđaj su obavili službenici OKP PU Gračanica koji će utvrditi kako je kod "Olimpa" došlo do došlo do ove nezgode.