NOGOMET

NOGOMETOM I UMJETNOŠĆU ZA DJECU U Zenici postavljena izložba više od 50 portreta nogometnih Zmajeva

Podrška projektu "Roditeljska kuća u Sarajevu"

D. PAŠALIĆ

5.10.2015

U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Kluba galerija "Slikar" u Zenici je danas postavljena humanitarna izložba portreta Zmajeva Bosne i Hercegovine.

Naime, riječ je o humanitarnom projektu "Roditeljska kuća u Sarajevu" za roditelje čija su djeca oboljela od karcinoma, za čiju su izgradnju neophodna finansijska sredstva.

Akciji prikupljanja sredstava za izgradnju kuće svoj doprinos odlučio je dati i Nogometni savez BiH na čelu sa našim Zmajevima, tako je u hotelu "Dubrovnik" postavljena izložba portreta nogometaša Bosne i Hercegovine koje svi zainteresovani mogu kupiti već danas.

- Izložba portreta koji su na prodaju trajat će do nedjelje, a zainteresovani sve informacije mogu dobiti kod našeg osoblja. Kako je najavljeno iz Nogometnog saveza BiH, u toku boravka naših Zmajeva u Trening centru NS BiH planirano je da i sami nogometaši posjete ovu izložbu pa čak i kupe svoj portret - kazali su u ime hotela Dubrovnik Zenica za "Avazov" portal.

Sve posjetioce očekuje izložba više od 50 portreta Zmajeva poput Zahirovića, Hadžića, Begovića, Džeke, Pjanića, Zahirovića, Rahimića, Bičakčića, Medunjanina, Hajrovića, Baždarevića, Mujdže, Bešića, Nadarevića, Prcića, Sušića, Papca, Kolašinca, Ibričića, Barbareza, Šunjića, Misimovića i drugih, a autori ovih portreta su Samir Hažbić i Adin Hebib.