BIH

ĆOSIĆ: "Lokom" tvrdio da je nadležan za igralište na kojem je nastradao dječak, sada govore suprotno

Nakon tragedije u sarajevskom naselju Dobrinja

Autor:Am.K.

5.10.2015

U vezi sa nesrećom na igralištu iza OŠ “Skender Kulenović”, u kojoj je stradao dvanaestogodišnji dječak, oglasio se Vernes Ćosić, vijećnik Naše stranke u OV Novi Grad, dovodeći u pitanje tvrdnje predstavnika Općine i Javnog preduzeća “Lokom” da igralište nije u njihovoj nadležnosti.

- Ja sam, kao vijećnik u OV Novi Grad, u junu 2014. postavio pitanje o bezbjednosti djece na navedenom igralištu i dobio sam odgovor direktora JP ‘Lokom’ da su, po preuzimanju upravljanja nad igralištom "poduzeli sve neophodne mjere na osiguranju bezbjednosti djece na navedenom igralištu".

U tom dopisu piše da je angažovan zaposlenik, koji je zadužen za sigurnost i zaštitu igrališta i djece. Također, direktor "Lokoma tu kaže da je – citiram – "upućen zvanični dopis nadležnoj službi Općine Novi Grad Sarajevo, kao osnivaču preduzeća i vlasniku predmetnog igrališta, za postavljanje još jednog zaštitnog sloja na ogradu igrališta". Ako uzmemo u obzir navedeno, potpuno je nejasno zašto su, na današnjoj press-konferenciji, predstavnici Općine i "Lokoma" negirali da imaju nadležnost nad navedenim igralištem kad su, je li, u dopisu tvrdili suprotno, kazao je Ćosić.

Podsjećamo, na igralištu u ulici Mustafe Kamerića, na Dobrinji 2, jučer je došlo je do nesreće u kojoj je smrtno stradao 12-godišnji dječak. 

Dječak je preminuo usljed povreda zadobijenih od metalne šipke gola. 

lokom

 

Faksimil dopisa koji je uputio "Lokom"