VIJESTI

NAPAD NA POVRATNIKE U ČITLUKU Ekstremisti uništili stvari i krov kuće, čak i urezali "ustaški" znak

Incident u naselju Drljače

Autor:Dž. Č.

5.10.2015

Nepoznate osobe sinoć su treći put napale kuću povratničkih bošnjačkih porodica u Čitluku, u naselju Drljače.

Kako saznajemo, radi se o grupi ekstremista koji su još od 2008. godine obijali obnovljene kuće porodica Masleša.

Iskopali i kupus

Prema riječima jednog od stanovnika, koji je bio očevidac krađe imovine porodica Masleša, kazao je kako su ekstremisti sinoć "napravili haos i uništili sve što im se našlo na putu", čemu svjedoče i fotografije u našoj galeriji.

Naime, porušen je kompletan krov jedne kuće, razbijena su stakla na prozorima i vratima, te su skoro sve stvari u kući polomljene.

- Okrutna je spoznaja da nekima rat još nije završio. Nije im bilo dosta što su sve uništili, pa su morali iskopati i kupus u bašti - kazao nam je svjedok napada na povratničke kuće.

Nepoznat motiv

Pored nereda, ekstremisti su i na klupu pored kuće urezali dobro poznati znak hrvatske nacionalističko-fašističke organizacije Ustaša.

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona sinoć su izašli na teren i obavili uviđaj, kao i kod prethodna dva napada, ali još nisu poznate informacije o eventualnim počiniocima.

Međutim, u sinoćnjem incidentu ništa iz kuća nije ukradeno, stvari su samo uništene, što svjedoči tome da se nije radilo o obijanju radi otuđenja materijalnih stvari, već o nekom drugom motivu, koji još nije poznat.