NOGOMET

Liverpool otpustio Rodgersa: Novi trener Jurgen Klopp?

Nakon niza neuspješnih rezultata "Redsa"

Autor:(A. Vr.)

4.10.2015

 

Liverpool se razišao s Brendanom Rodgersom, objavio je klub u večernjim satima nedjelje na službenim stranicama samo tri sata nakon remija "redsa" kod Evertona.

"Željeli bismo iskreno zahvaliti Brendanu Rodgersu za doprinos koji je dao klubu i izraziti zahvalnost za njegov trud i predanost. Svi smo mi iskusili lijepe trenutke s Brendanom kao trenerom i uvjereni smo da će ostvariti dugu karijeru u ovom sportu", stoji u klupskom priopćenju.

"Iako je ovo bila teška odluka, vjerujemo da će nam donijeti veliku priliku za uspjeh na travnjaku. Ambicija i pobjeđivanje u srcu su onoga što želimo donijeti Liverpoolu, a vjerujemo da će nam ova promjena omogućiti da to ostvarimo."

Rodgers je vrlo loše otvorio premijerligašku sezonu s Liverpoolom osvojivši svega 12 bodova u prvih osam utakmica - tri pobjede i remija te dva poraza. Niti u Evropskoj ligi nije "redsima" išlo ništa bolje. Remizirali su u prva dva kola protiv Bordeauxa i Siona.

Prvi favorit za preuzimanje klupe desetoplasirane ekipe Premiershipa je Nijemac Jürgen Klopp. Navijači zasigurno neće imati ništa protiv, pokazali su to nedavno kad su na utakmicu došli obučeni kao bivši trener dortmundske Borussije. Iz kluba još nema potvrde.

"Potraga je za novim trenerom u toku. Vjerujemo da ćemo u izboru novog trenera biti odlučni i brzi", saopćio je klub.

Rodgers je na klupi Liverpoola boravio tri godine i četiri mjeseca, a pobijedio je u nešto više od polovice premijerligaških utakmica koje je vodio (122): ima 63 pobjede, 30 remija i 29 poraza. Nije osvojio nijedan trofej, a najveći mu je uspjeh drugo mjesto u prvenstvu u sezoni 2013/2014, prenosi 24sata.hr.