BIH

ŽIVOTNA TRKA MLADOG ZENIČANINA Amel Tuka i mališani podržali humanitarnu akciju

Petogodišnjaku iz Zenice neophodna novčana sredstva za liječenje

Autor:D. PAŠALIĆ

4.10.2015

U Zenici je večeras upriličena humanitarna akcija za petogodišnjeg Ajdina Žigonju kojem su neophodna finansijska sredstva za odlazak na liječenje, a koja je zbog učešća Amela Tuke animirala brojnu zeničku javnost da dođu i podrže ovaj interesantan događaj.

Podsjetimo, mladi Zeničanin ima dijagnozu SPINA BIFIDA OCCULTA (rascijep kičmene moždine), kojem je neophodna operacija da bi se zaustavio dalji rascijep i da ne bi došlo do toga da dječak ostane nepokretan, zbog čega je njegovim roditeljima potrebna finansijska pomoć.

Tako je večeras organizovano druženje zeničkih mališana sa Amelom Tukom, koji su izrazili ogromno zadovoljstvo što su u prilici fotografisati se i dobiti autogram od najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara na 800 m.

Po završetku ugodnog druženja realizovana je "Trka za Ajdina", gdje su učesnici u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima donirali novac u humanitarnu kutiju a što je bio preduslov za trku sa svjetskim atletičarom.

- Svi smo se uključili od početka da pomognemo malom Ajdinu, tako da mi je drago da mogu na bilo koji način pomoći mu. Ovim putem bih pozvao sve naše sugrađane da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da se što prije prikupe novčana sredstva, ali i pokažemo po ko zna koji put kako sam divan narod i želimo pomoći svakom - kazao je Amel Tuka po završetku akcije.