SPORT

Rukometaši Čelika savladani od dobojske Sloge

U utakmici 4. kola Premijer lige BiH

D. Pa.

4.10.2015

Rukometaši Čelika gostovali su u Doboju, gdje su u utakmici 4. kola Premijer lige BiH savladani od Sloge. U dinamičnoj prvenstvenoj utakmici podmlađena ekipa Sloge pobijedila  je iskusnu ekipu "Čelika“  rezultatom 34:30 (17:14), iako je u prijateljskoj utakmici pred sami početak prvenstva u Doboju "Čelik“ pregazio Slogu i tamo računao na sigurne bodove.

- Naša ekipa  jednostavno je imala loš dan, sa puno tehničkih grešaka. Kada se tome doda preferiranje domaće ekipe od strane sudija i stalni žestok pritisak grupe navijača sa pogrdnim nacionalističkim psovkama pema gostujućoj ekipi – rezultat svega je da smo ovu utakmicu izgubili. Čestitam ekipi "Sloge'', koja nas je ,,nadtrčala''  i pobijedila. Ne mogu reći da se moji igrači nisu žestoko borili i željeli ovu pobjedu, naprotiv. Ali, jednostavno splet više okolnosti rezultirao je našim porazom. Sada se moramo brzo vratiti i okrenuti prema narednom kolu – utakmici protiv Zrinjskog iz Mostara, koju sljedećeg vikenda igramo u Zenici – kaže Senad Skopljak, trener "Čelika'' .

Kod domaće ekipe, pored golmana Bojića, sa 17 odbrana, bolji od ostalih bili su Vladan Đurđević koji je postigao 11 golova te Nemanja Zekić koji je dodao 10 golova. Kod ,,Čelika'' je Davor Kadić postigao 9, a Aldin Begagić 6 golova.