BIH

GACKO Enis Tanović ulovio vučicu

Počela sezona lova

P.M.

4.10.2015

Ove godine sezona lova u Gacku je počela sretno za Enisa Tanovića, lovca pri Lovačkom udruženju "Vranjača" iz Gacka. Sezonu je otvorio ulovom vučice. Ove godine na području opštine Gacko vukovi su napravili mnogo štete stočnom fondu, organizovano je i nekoliko hajki.

Da bi se vuk ulovio treba biti prekaljen lovac. Enis Tanović je učio od svoga oca Asima Tanovića sve vještine za dobrog strijelca.  Prema Tanovićevim riječima najveća želja mu je da prenese ljubav i vještinu lova na svoga unuka Anisa.

 - To neće biti teško jer odveć je poznato da su Tanovići vazda bili dobri na nišanu, rekao prokomentarisao je Enis kojemu je ovo 16 vuk kapitalac od kako se vratio u Kulu Fazlagić. 

Mještani Kule Fazlagić su zahvalni Tanoviću na odstrijelu, jer su kako kažu vukovi sve češće posjetioci njihovih stada. Tako su Samiru Džankoviću i Husi Đideliji vukovi udavili po četiri ovce.
 

tanovic

Tanović: Mještani Kule Fazlagić su zahvalni Tanoviću na odstrijelu

- Ne zna čovjek šta da radi više? Kako nema stoke po planinama, vukovi sljegnu u sela za ovcama. Ja sam izgubio četiri ovce ove godine. Hvala Tanoviću na odstijelu. Učinio nas je bar malo bezbrige jer kako ide zima vukovi će biti opasniji, zahvalan je Huso Đidelij, povratnik u Kulu Fazlagić. 

Kao nagradu za odstrijel ovih štetočina Opština Gacko daje nagradu za ubijenu vučicu 300 KM, a za vuka 200 KM.