NOGOMET

Danas je šest godina od brutalnog ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo

Derbi u znaku sjećanja na vjernog navijača

J.Bešić

4.10.2015

Prije tačno šest godina. 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu ubijen je navijač FK Sarajeva, Vedran Puljić. On je ubijen metkom iz vatrenog oružja malo prije utakmice tima sa Koševa i Širokog Brijega.

Za Vedranovo ubistvo je osumničen Oliver Knezović (1974), iz Širokog Brijega. On se iste noći predao policiji, te priznao da je pucao prema navijačima, ali je ipak pod od sada nerazjašnjenim okolnostima uspio pobjeći iz zatvora.

img-20151004-102800

- Kao pravnik i legalista, smatram da je sramotno i nedopustivo da je prošlo punih šest godina od ubistva pokojnog Vedrana, a da do dana današnjeg nije procesuirana i osuđena osoba, koja je izvršila ovo teško krivično djelo. Iskreno se nadam da će to biti učinjeno u najskorije moguće vrijeme i da će istina o ubistvu pokojnog Vedrana napokon biti u cjelosti rasvjetljena - kazao je Hajrudin Kapetanović, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Prije nekoliko godina FK Sarajevo je sjevernu tribinu stadiona Asim Ferhazović Hase u spomen na ubijenog navijača nazvao "Tribina SJEVER- VEDRAN PULJIĆ".

img-20151004-102823

Danas, 4 oktobra,  šest godina od ubistva Vedrana Puljića, na Grbavici se igra 106. derbi između sarajevskih rivala Željezničara i Sarajeva. Nogometaši Bordo tima zaju šta za njihov klub i navijače predstavlja današnji dan i zbog toga obećavaju da će imati dodatni motiv i da se viteški bore na terenu.

Džemal Berberović, igrač koji je ponikao u Fudbalskom klubu Sarajevo, ispred našeg prvog tima, istakao je da će naši igrači dodatno motivisani istrčati na travnjak stadiona "Grbavica".

- Vedran Puljić je izgubio život zbog našeg Kluba, jer je putovao kako bi sa tribina bodrio nas na terenu. Ime Vedrana Puljića odjekivati će stadionom, a mi  svaku našu utakmicu igramo za navijače, borimo se, kako bi im se odužili za njihovu podršku i, zaista, svaki pojedinac na današnjoj utakmici će dati sve od sebe, jer imamo dodatni motiv - kazao je Džemal Berberović.

img-20151004-102741

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo, koju su činili Predsjednik UO, Edis Kusturica, Generalni direktor Dino Selimović, član UO, Hajrudin Kapetanović,  Predsjednik skupštine, Maid Delić, član skupštine Ferid Musić, te Generalni sekretar, Mirza Hadžić, u jutarnjim satima današnjeg dana posjetila je grob Vedrana Puljića na gradskom groblju "Bare", gdje su položili cvijeće i minutom šutnje odali počast Vedranu Puljiću, našem navijaču, koji je sa tribine koševskog stadiona, koja danas nosi naziv po njemu, "Sjever- Vedran Puljić" , naučio svoje navijačke pjesme i slavio golove fudbalera u BORDO dresovima.