VIJESTI

RUSI UBILI 14 DŽIHADISTA Koalicija na čelu sa Amerikom razara ISIL-ove položaje!

Izvršeno 27 zračnih udara

(N. K.)

3.10.2015

Dok SAD razmatra pružanje dodatne potpore hiljadama sirijskih pobunjenika u borbi protiv Islamske države, koja bi mogla uključivati oružje i zračne udare, koalicijske snage pod njezinim vodstvom izvršile su u petak 27 zračnih udara na području Iraka i Sirije.

Odluka o novoj potpori bit će donesena vjerojatno u sklopu sveobuhvatne rasprave o američkoj vojnoj pomoći pobunjenicima u borbi protiv Islamske države u vrijeme kada je Rusija pokrenula zračne udare u Siriji u kojima stradaju i umjereni pobunjenici, među kojima i oni koje je obučila Amerika, što povećava napetost između Washingtona i Moskve.

Koalicija predvođena SAD-om izvršila je 27 zračnih udara na položaje Islamske države u Iraku i Siriji. Sedamnaest je izvršeno u Iraku, od kojih šest nedaleko od Ramadija. Pogođeni su položaji Islamske države, njihovo oružje i drugi ciljevi. U Siriji su pogođene slične mete u deset zračnih udara nedaleko od pet gradova, prenosi Hina.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava najmanje je 39 civila među kojima osmero djece i osam žena ubijeno u ruskim zračnim udarima u Siriji u protekla četiri dana. Prema podacima objavljenima u subotu u ruskim udarima ubijeno je i 14 islamističkih boraca.