NOGOMET

PREMIJER LIGA BIH: Sloboda zasjela na vrh tabele, Zrinjski pao u Vitezu

Odigrano pet susreta 11. kola

D. K.

3.10.2015

Završeno je pet utakmica 11. kola Premijer lige BiH u fudbalu. Mnogo više uspjeha zabilježile su domaće ekipe, koje su ostvarile četiri pobjede, dok je samo jedna sa gostovanja uspjela odnijeti čitav plijen kući.

Novi lider na tabeli je ekipa tuzlanske Slobode, koja je danas na svom Tušnju, sa igračem manje, slavila nad sarajevskim Olimpicom sa 2:1. Golove za domaće postigli su Veselinović u 13. i Stjepanović u 54. minutu, dok je gol utjehe za goste zabio Stefan u 21. minutu.

Najviše golova, čak šest, danas je viđeno na Kamberovića polju gdje je Doboj Kakanj bio službeni domaćin zvorničkoj Drini. Slavili su domaći sa 4:2. Strijelci za Doboj Kakanj bili su Dilaver, Šišić (p), te Kovač dva puta, dok su za goste precizni bili Popović i Jakšić.

Vitez je na svom terenu iznenadio Zrinjski sa minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Pilipović u 29. minutu.

Radnik iz Bijeljine, također sa igračem manje, bio je bolji od zeničkog Čelika sa 2:1. Iako su gosti prvi poveli, domaćini su uspjeli preokrenuti rezultat i na kraju slaviti.

Zlata vrijednu pobjedu, jedinu danas na gostovanju, zabilježila je ekipa Travnika nad mostarskim Veležom rezultatom 1:0.

Danas je na programu još jedna utakmica, a sastaju se banjalučki Borac i prijedorski Rudar.

tabela

Tabela nakon nekompletnog 11. kola