BIH

Stiglo više stotina čestitki povodom 20. rođendana "Dnevnog avaza"

Institucije, zvaničnici i prijatelji odali priznanje

Autor:K. KEŠMER

5.10.2015

Povodom 20. godišnjice najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u BiH, „Dnevnog avaza“, na adresu naše kuće jučer je pristiglo više stotina čestitki za ovaj značajni datum, dok su i naši brojni čitaoci telefonom htjeli podijeliti radost s nama. Brojne čestitke stigle su od domaćih i stranih zvaničnika, predstavnika diplomatskog kora, javnih djelatnika, poslovnih partnera i prijatelja našeg lista. 

Između ostalih, čestitku je u svojstvu predsjednika HDZ-a BiH uputio i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Originalan putokaz

- Od svog nastanka pa do danas, „Dnevni avaz“ postavio je standarde profesionalnog novinarstva u BiH, braneći demokratske i tradicionalne vrijednosti, ulažući ogroman trud u interesu naroda i građana u BiH. Vašem timu, koji strpljivo stvarate dva desetljeća, želim da i dalje bude originalan putokaz za hrabre novinare te sinonim za istraživačko novinarstvo i demokratizaciju društva - napisao je, između ostalog, Čović. 

covic

Čović: Hrabri novinari

On je istakao da su profesionalnost, objektivnost i kompetentnost potvrda kvaliteta „Dnevnog avaza“.  

Među onima koji su uputili tople riječi povodom ove godišnjice je i Agencija za statistiku BiH, koja je našoj kompaniji poželjela nastavak uspješnog poslovanja. "Avaza" su se sjetili i radnici, pa su tako predstavnici Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH uputili svečano pismo.

- "Dnevni avaz" je novina koja je svojim kvalitetom postala prepoznatljiv brend ne samo na području BiH nego i šire, profesionalno informišući građane o svim bitnim temama iz oblasti obrazovanja, kulture, privrede, politike... - naveli su iz Sindikata.

Dobrim starim telegramom čestitka je stigla od poznate firme „Radin print“. Brojni poslovni partneri također su poslali čestitke, među kojima i direktor „Sarajevo-osiguranja“ Mirsad Terzić.

terzic

Terzić: Želje za uspjeh

Nastavak saradnje

- Povodom 20 godina od izlaska prvog broja lista „Dnevni avaz“ i uspješnog dvodecenijskog poslovanja i rada, upućujemo vam najiskrenije čestitke u ime Uprave i uposlenika „Sarajevo-osiguranja“. Želimo vam puno uspjeha u budućnosti uz nadu za nastavkom saradnje lidera u svojim oblastima lista „Dnevni avaz“ te kompanije „Avaz-roto press“ i „Sarajevo-osiguranja“ - navedeno je u pismu.

Brojne kolege novinari i predstavnici medija iz regiona i iz BiH pridružili su se slavlju, a posebno nas je obradovala čestitka skopskog „Dnevnika" te urednika “Večernjeg lista“ u BiH Joze Pavkovića. Čestitke su, između ostalih, uputili književnik Ibrahim Kajan, publicista i novinar "Preporoda" Mirnes Kovač i mnogi drugi. 

pavkovic

Pavković: Čestitke od esnafa

 FK Sarajevo: Čestitamo "Avazu"!

Šampion BiH u ovoj godini Fudbalski klub Sarajevo također je čestitao "Dnevnom avazu". 

- U ime FK Sarajevo vama i cijenjenoj Sportskoj redakciji „Dnevnog avaza“ želim čestitati 20. godišnjicu, uz želje da kvalitetan i predan rad nastavite i u budućnosti. Vjerujem da ćemo i u nadolazećim godinama uspješno surađivati – navodi se u čestitki upućenoj od našeg fudbalskog prvaka.