NOGOMET

NEVJEROVATNO Za bivšeg trenera Drine Vladicu Petrovića sada znaju u cijelom svijetu!

Vijest prenijeli mediji iz SAD-a, Britanije, Indije, Španije, Njemačke, Holandije, Turske...

A.U.

2.10.2015

Klubovi i njihovi Fudbalski treneri obično se proslave rezultatima, no bivši trener Drine iz Zvornika Vladica Petrović, ali i njegov klub, postali su globalno poznati po načinu na koji je trener smijenjen.

Veliki broj svjetskih medija prenio je informaciju o Petroviću koji je na Facebook stranici Drine saznao da više nije trener tog kluba.

Britanski BBC, Independient, turski Hurriyet, španski ABC, Eurosport, te mediji iz velikog broja ostalih zemalja poput Meksika, Holandije, Čilea, Njemačke i drugih prenijeli su ovu informaciju.

Također, informaciju o smjeni prenijeli su i globalno popularni sportski mediji ESPN i Bleacher Report, ali i američka TV mreža Fox Sports.

Mediji pišu da je Petrović u komentaru ispod informacije FK Drina napisao „Hvala na obavještenju“, što je lajkovao veliki broj korisnika Facebooka. Pored toga, navodi se da je Petrović i lajkovao komentar jednog od navijača koji je napisao „bilo je i vrijeme“.

Obzirom na popularnost koju je komentar Petrović stekao, ni ne čudi to što se u odgovorima nalazi i veliki broj komentara na stranim jezicima koji, većinom, izražavaju zgražavanje ovakvim načinom davanja otkaza. 

drina
drina-1
drina-2
drina-3
drina-4