BIH

Ćamil Duraković povukao ostavku

Stišala se politička bura u Općini Srebrenica

S. Sm.

2.10.2015

Nakon sastanka načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića i potpredsjednika Skupštine Hamdije Fejzića u centrali SDA BiH, te jučerašnjeg razgovora predsjednika Skupštine općine Srebrenica Miloša Milovanovića i općinskog načelnika, stišala se politička bura izazvana na 23. skupštinskoj sjednici održanoj u pretprošlu srijedu.

Potpredsjednik Skupštine Hamdija Fejzić kazao je da je povučena načelnikova ostavka, jer ona ne bi bila usvojena na skupštinskom zasjedanju.

bura3

Sa posljednje sjednice Skupštine općine Srebrenica

- Dogovoreno je da načelnik Duraković nastavi obavljanje svoje dužnosti i da sarađuje s Skupštinom, a sve za dobrobit svih građana. Kada je u pitanju situacija u Domu zdravlja do jučer još nije izvršena primopredaja dužnosti između smjenjenog direktora Nenada Miloševića i vršioca dužnosti Aleksandra Jovanovića. U roku od dva mjeseca Općina će raspisati konkurs za direktora te zdravstvene ustanove i koji kandidat ispunjavao uslove i imao najbolji program, Skupština će ga imenovati na tu funkciju - pojasnio nam je Milovanović.

Dodao je da će u ponedjeljak biti određen termin održavanja nastavka 23. sjednice lokalnog parlamenta, te da nema najave novog okupljanja građana.