CRNA HRONIKA

Pripadnici OS BiH spriječili krađu u trgovačkom centru FIS u Vitezu

Pravovremena intervencija

Onasa

2.10.2015


Pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH spriječili su i zadržali počinitelje u pokušaju krađe te pravovremeno obavijestili službu sigurnosti Trgovačkog centra (TC) FIS koja je u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Vitez privela počinitelje krivičnog djela, a sve se dešavalo u danima prezentacije spozobnosti OS BiH u Vitezu, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.     

Tokom realiziranja aktivnosti na promociji vojnog poziva, prezentaciji operativne sposobnosti i sudjelovanja Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru, koja je od 30. septembra do 1. oktobra ove godine održana ispred TC FIS u Vitezu dogodila se ova nesvakidašnja situacija. 

Naime, tokom realiziranja planiranih aktivnosti u večernjim satima 30. septembra pripadnici OS BiH su uočili, otkrili i aktivno sudjelovali u sprječavanju pokušaja krađe razne vrste robe i artikala koje je iz TC FIS u Vitezu namjeravala otuđiti grupa nepoznatih osoba. 

Menadžment kompanije FIS Vitez iskoristilo je prisustvo načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleča i zahvalio se generalu i pripadnicima OS BiH na sprječavanju navedenog krivičnog djela. 

General Jeleč i pripadnici OS BiH koji su učestvovali u ovom događaju su istakli da je to bila njihova građanska dužnost i da bi to uradili u svakoj sličnoj situaciji. 

"Ovim su pripadnici OS BiH još jednom na djelu pokazali svoje ljudske i moralne kvalitete i po ko zna koji put uspješno prezentirali i afirmirali ugled pripadnika OS BiH u društvu", saopćeno je.