VIJESTI

GRADAČAC Nezadovoljni poljoprivrednici traktorima došli na Ormanicu

Mirni protesti članova udruženja "Agrostočar"

Autor:H. Č.

2.10.2015

Više od pedeset poljoprivrednika iz Gradačaca, danas u 12 sati dovezli su se svojim traktorima na Ormanicu, tromeđu općina Gradačac- Srebrenik- Gračanica, da bi vlasima općine Gradačac, vladi TK-a i vlastima FBiH, te nadležnim tužilaštvima ukazali na bahato ponašanje stečajnog upravnika Poljoprivrednog dobra "Napredak" u Gradačcu, Rahmana Haseljića.

- Došli smo na mirne proteste, nismo blokirali cestu, već kao čestiti poljoprivrednci da vlastima Gradačca, TK-a i BiH ukažemo na nezakonitosti koje godinama u Gradačcu provodi stečajni upravnik P.D. "Napredak", Rahman Haseljić, tako što svojim podobnim ljudima dijeli hiljade dunuma zemlje u zakup, bez iakvih kriterija. Tako zemlju u zakup dobijaju i oni koji nemaju niti farmu, niti stoku, dok drugi, koji u svojim štalama imaju stotine grla, ne mogu doći na red. Ovome se mora stati u kraj i mi ćemo 10.oktobra, ne riješi li se ništa, mehanizacijom doći preda vladu TK-a, a 14.oktobra ulazimo u posjed P.D. Napredak- izjavio je Hasan Kamberović, predsjednik udruženja "Agrostočar" u Gradačcu.

Poljoprivrednike je u njihovim opravdanim zahtjevima došao i na licu mjesta podržao načelnik Gradačca Edis Dervišagić. Protesti će biti završeni oko 14 sati.