BIZNIS

ZENICA Ove godine više od 500 izlagača na ZEPS-u

Na 10.000 m2 prostora

D. PAŠALIĆ

2.10.2015

Na 10.000 metra kvadratnih prostora sportsko-rekreativnog centra Kamberovića polje u Zenici i ove godine održat će se 22. Generalni bh. sajam „ZEPS 2015“ i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“, koji će okupiti više od 500 izlagača.

22. Generalni bh. sajam

Višemjesečne pripreme na organizaciji rezultat su porasta zainteresovanih privrednika iz BiH i svijeta da zakupe svoje izložbene štandove, tako će ove godine na 22. Generalnom bh. sajmu sudjelovati 500 izlagača iz 25 zemalja.

Svoje učešće potvrdile su respektabilne firme  iz Bahreina, Kuvajta, Saudijske Arabije, Katara, Ujedinjenih arapskih emirata, Omana, Hrvatske, Češke i Poljske koji će svoje djelatnosti uz zanimljiv prateći sadržaj predstaviti brojnim posjetiocima, dok je ove godine "izgubljena" Slovenija.

- Ove godine napravili smo jedan iskorak u suzbijanju viška prostora ali i drugih faktora koji opterećuju sajam, stoga smo pokušali da se pozabavimo konkretnim problemima. Tako su nam nametnuti sadržaji koje ćemo narednih deset godina imati kao stalno aktuelne, a i sami smo nastojali kondenzovati stvari da bismo formirali jedan čist sajam koji ne stvara samo za ovu nego i za naredne godine. Nadam se kako smo uspjeli pripremiti što bolju platformu za sajamske djelatnosti, te učinimo da Zenica tokom sajma živi 24 sata - istakao je na konferenciji za medije Vedad Šestić, direktor Generalnog bh. sajma ZEPS 2015.

Ove godine, kako je to slučaj  i prethodnih, paralelno će se od 6. do 10. oktobra održati i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“ na kojem će svoje učešće zauzeti 72 izlagača iz 10 zemalja.

img-2624

Koncert dva zenička benda

Ovogodišnji ZEPS ponudit će izlagačima i posjetiocima muzički koncert, na kojem će svoje učešće zauzeti zenički bendovi "Nemoguće vruće" i "Unplugged nesh". Muzički događaj "Zeps night - Noć zepsa" planiran je 9. oktobra ispred hale "A" sajmišta, što će ujedno biti i kruna dešavanja na sajmištu.

- Ovaj događaj idealna je prilika da u neformalnom razgovoru pozovemo naše izlagače da budu dio sajma i naredne godine, ali i da pružimo mali doprinos našem gradu - zaključio je Šestić.

22. Generalni bh. sajam „ZEPS 2015“ i 12. Međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal“ počinje 6. oktobra, a svečano će ga otvoriti Rusmir Hrvić, direktor sarajevskog "Klasa".