CRNA HRONIKA

(FOTO) NESREĆA U SARAJEVU Zabio se BMW-om u stub, jedna osoba poginula

U naselju Otoka

Autor:Am.K./E.H.

30.9.2015

21:25 Sat i po nakon nesreće vatrogasci su izvukli drugog muškarca Dž.E. iz BMW-a, te je on vozilom Hitne pomoći uz policijsku pratnju prevezen u Opću bolnicu "Prim.Dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo.

Kako su nam kazali u u Općoj bolnici pacijent je primljen sa teškim tjelsenim povredama, zbrinut je i u stabilnom stanju.

 Kako nam je potvrdila Muamera Šehić, portparol Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS), prvi muškarac koji je na Kliniku urgentne medicine dovezen vozilom hitne pomoći  je K.V. (27), koji nije davao znakove života.

- Nakon pokušaja reanimacije, doktori, nažalost, nisu uspjeli spasiti dovezenog muškarca - kazala nam je Šehić.

Nezvanično saznajemo da je poginuo Vedran Klačar.

20:10 U sarajevskom naselju Otoka oko 20 sati dogodila se saobraćajna nesreća kada je BMW udario u stub, potvrđeno je za "Avazov“ portal iz MUP-a KS. Na licu mjesta su policijske patrole, hitna pomoć i vatrogasci. U vozilu su se nalazile dvije osobe.

 -Dojavu smo dobili oko 20 sati i naše ekipe su na licu mjesta, kazali su nam u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, a čiji pripadnici trenutno sijeku lim auta da bi izvukli vozača.

Kako saznajemo od očevidaca nesreće, vozač BMW-a je brzo vozio i u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te udario u stub, a potom se zaustavio na tramvajskim šinima.

- Izgledalo je stravično. Gledao sam kako vozač gubi kontrolu nad vozilom i udara u stub. Ne znam šta je sa ovom današnjom omladinom pa ovako brzo voze rizikujući i svoj i tuđe živote, kazao nam je očevidac nesreće.

Osim što ne radi tramvajski saobraćaj, policija je blokirala i saobraćaj u pravcu prema Ilidži. Vozaču je stavljen okovratnik, a pripadnici Hitne pomoći čekaju da vatrogasci izvuku vozača iz auta kako bi mu ukazali prvu pomoć i prevezli ga u bolnicu.