BIZNIS

PRIPREME Na 10.000 kvadrata 400 kompanija

Uoči Sajma ZEPS 2015

Autor:A. Džonlić

30.9.2015

Zenički privredni susreti ZEPS 2015 bit će održani na više od 10.000 kvadratnih metara, a učestvovat će više od 400 izlagača iz cijelog svijeta. Potvrdio je to za "Avaz" Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK Zenica, organizatora ovog sajma. 

Svečano otvaranje

Odlukom Organizacionog odbora, Sajam će 6. oktobra svečano otvoriti Rusmir Hrvić, direktor sarajevskog "Klasa". Hrvić je i na čelu "krovne" kompanije, AS grupacije, najveće prehrambene industrije u BiH, s ukupnim prometom od oko 240 miliona KM u prošloj godini i oko 3.000 radnika u devet kompanija. 

rusmirhrvic2

Hrvić: Otvara sajam

- Ovo je zasluga svih uposlenika naše grupacije. Godi činjenica da je prvi put za 22 godine ovog sajma privredniku umjesto političaru pripala čast da ga otvori - rekao je za "Avaz" Hrvić. 

Veće interesiranje 

Ove godine Sajam ZEPS ima znatno obogaćen program pratećih manifestacija te nakon godina stagnacije znatno povećano interesiranje stranih izlagača. 

Na mjestu održavanja Sajma od 6. oktobra, na Kamberovića polju, uveliko niče "sajamski grad", koji će ugostiti desetine hiljada posjetilaca i privrednika.