NOGOMET

SNIMKA NE LAŽE Drastična kazna za dežurnog Mourinhovog "udarača"

Tri utakmice suspenzije

Autor:A. Vr.

22.9.2015

 

Svega nekoliko sati nakon što je poništio crveni karton Arsenalovom stoperu Gabrielu, Engleski nogometni savez (FA) objavio je da je na tri utakmice suspendirao napadača Chelseaja Diega Costu.

U subotnjem derbiju 6. kola Premierlige Chelsea je pobijedio Arsenal s 2:0, ali do prednosti je došao tek nakon što je sudac Mike Dean isključio Gabriela. Brazilski je stoper dobio crveni karton jer je navodno nagazio Costu s kojim je vodio verbalni obračun, no snimka je potvrdila da je prgavi igrač Chelseaja sve odglumio.

Suspenziju na tri utakmice nije, međutim, dobio zbog toga, već zbog ranijeg incidenta u kojem je najprije uhvatio za glavu Laurenta Koscielnyja, a potom ga i udario. Sudija  mu je progledao kroz prste, ali ne i Disciplinska komisija FA-a.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho je nakon utakmice branio svoga napadača, tako da će biti zanimljivo čuti njegovu reakciju na kaznu.

Uz Costu se, inače, veže puno kontroverzi otkad je došao u Englesku

Poznat je kao jedan od najvećih provokatora u ligi, a i u januaru je bio suspendiran na tri utakmice nakon što je namjerno nagazio dvojicu igrača Liverpoola.