NOGOMET

Sarajevo slavilo protiv Borca, Sloboda nastavila pobjedničku seriju, Radnik bolji od Travnika

Odigrane tri utakmice Premijer lige BiH

Al. Ti.

13.9.2015

U okviru 8. kola BHT Premijer lige BiH danas su u terminu od 16:30 odigrane tri utakmice, a domaće ekipe su zabilježile dvije pobjede, dok je Radnik na Piroti osvojio sva tri boda.

Derbi kola se igrao na Koševu, gdje je aktuelni prvak Sarajevo, sa novim stručnim štabom dočekalo Borac iz Banja Luke i na kraju slavilo rezultatom 2:0.

Golove za domaće su postigli Bekić u 39. minuti i Bekić u 74. minuti susreta. Ovom pobjedom tim sa Koševa se popeo na četvrtu poziciju sa 13 bodova.

U Tuzli, domaća Sloboda je dočekala Velež i potpuno nadigrala goste iz Mostara rezultato m 2:0, iako je moglo biti mnogo više, obzirom da su domaći igrači imali preko 30 pokušakaja ka golu Veleža. Golove za domaće su postigli Ahmetović i Ordagić. Sloboda je nakon ove pobjede na drugom mjestu, a Velež na posljednjem.

Najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone je svakako Radnik iz Bijeljine koji je danas slavio u Travniku protiv istoimenog domaćina rezultatom 3:1.

Golove za goste iz Bijeljine su postizali Krsmanović i dva puta Lazić, dok je jedini gol za Vezire djelo Dudića. Radnik se nalazi na trećoj poziciji u dosadašnjem dijelu prvenstva.