KOŠARKA

Srbija u zadnjoj četvrtini slomila otpor Finske i prošla u četvrtfinale Eurobasketa

Finska u jednom trenutku imala i sedam poena prednosti

Autor:A. Vr.

13.9.2015

Srbija je, kako se i očekivalo, nadigrala Finsku i igrat će protiv Češke u četvrtfinalu, a ne protiv Hrvatske, što se možda očekivalo prije današnjeg dijela utakmica.

Finska je utakmicu držala u egalu sve do kraja treće četvrtine, protivnik naše reprezentacije iz grupne faze je odlično izgledao u prve dvije dionice, a u jednom trenutku su imali i sedam poena prednosti.

Ipak,  presudila serija srbijanskih košarkaša koji su sa četiri uzastopne trojke na početku posljedne četvrtine otišli na dvocifrenu prednost te su u jednom trenutku imali i 19 poena prednosti.

Raduljica je bio nezaustavljiv za Fince, ubacivši im 27 poena, Bjelica je dodao 19 uz čak 14 skokvoa, Teodosić je imao osam poena i devet asistencija, Erceg 13 poena uz šest skokova i četiri asistencije, Bogdannović je dodao 10 poena.

U sastavu FInske Salin je ubacio 26, Wilson 15, Murph 12 i Koponen 11 poena.

Srbija: Teodosić 8, Simonović 6, Kuzmić, Bogdanović 10, Marković, Kalinić 5, Nedović 4, Milosavljević 2, Raduljica 27,  Milutinov

Finska: Koivisto, Huff 6, Lee 2, Salin 26, Kotti 7, Koponen 11,  Nuutinen 2, Kkaunisto, Caven, Ahonen, Wilson 15, Murphy 12