GLOBUS

OVOM ČOVJEKU I NJEGOVOM DJETETU JE PODAPELA SNIMATELJKA Saznajte kakva je njihova sudbina!

Nakon incidenta koji je zgrozio svijet

(Am. K.)

10.9.2015

U Mađarskoj se prije dva dana dogodio incident kada je kamermanka televizije N1TV Petra Laslo šutirala i saplitala izbjeglice koje su pokušavale da pobjegnu od policije u prihvatnom centru Reske. Među njima je bilo i djece, a snimak koji je ostavio najjači utisak jeste onaj na kome je prikazan čovjek koji trči sa djetetom u naručju i pada zajedno sa njim u trenutku kada mu je ona podmetnula nogu.

Prema jednoj sirijskoj Facebook stranici, čovjek sa snimka je učestvovao u opozicionim demonstracijama protiv Bašara el-Asada i njegovog režima. Navodno, mučile su ga i zatvarale tamošnje vlasti, a onda je pušten na slobodu poslije nekoliko mjeseci.

Također, na ovoj stranici se navodi da je on kasnije bio primoran da pobjegne od militanata Islamske države, kako bi izbjegao smrt. Ako je, sudeći po ovoj fotografiji i informacijama koje su navedene na društvenim mrežama, ovo istina, nevjerovatno je kroz šta je sve prošao ovaj čovjek sa svojim djetetom kako bi na kraju završio ispod nogu mađarske kamermanke.

Da podsjetimo, Petra Laslo je ubrzo poslije ovog incidenta dobila otkaz, a javnost ju je surovo iskritikovala i osudila zbog onog što je učinila.