BIH

Srebrenik: Prezentirana kampanja “Prepoznaj svoje, budi ponosan – Made in BiH”

Afirmacija domaćih proizvoda i povećanje njihove kupovine

O.M.

7.9.2015

Kampanja "Prepoznaj svoje – budi ponosan – Made in BiH“  usmjerena na afirmaciju domaćih proizvoda i povećanje njihove kupovine, prezentirana je danas i u Srebreniku.

Tim povodom delegacija Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem danas se u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku sastala s načelnikom općine Srebrenik Nihadom Omerovićem i njegovim saradnicima, te s privrednicima s područja ove općine.

Cilj ovog sastanka, istakao je načelnik Omerović, jeste da razmijenimo iskustva koja će nam pomoći da dođemo do glavnog cilja, a to je afirmacija domaće proizvodnje i njenog znatno većeg plasmana na domaćem tržištu. Ova kampanja, dodao je načelnik Omerović, poklapa se s aktivnostima administracije općine Srebrenik koje su usmjerene na stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i afirmacije domaće proizvodnje.

Učesnicima sastanka obratio se i Bego Gutić, premijer Vlade TK, koji je posebno naglasio da će najveću korist od ove kampanje imati poduzetnici, građani i država Bosna i Hercegovina. -„Projekat ima za cilj da promoviše domaću proizvodnju. Svi znamo da kupovina domaćih proizvoda, znači nova upošljavanja, više novca u budžetima za obrazovanje, kulturu i sport i druge oblasti”, istakao je premijer Gutić.  

Na sastanku su, također, prezentirane i druge tekuće aktivnosti Vlade usmjerene na osnaživanje lokalne privrede s ciljem promjene svijesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda i unaprijeđenja poduzetnčkog ambijenta na području Tuzlanskog kantona.