KOŠARKA

Tejlor: Znali smo da je BiH tim ratnika

Izjave aktera nakon košarkaškog dvoboj BiH i Poljske

H. P

5.9.2015

Nakon meča s Poljacima, novinarima na zvaničnoj press-konferenciji obratili su se selektor i kapiten reprezentacije BiH, Duško Ivanović i Elmedin Kikanović.

- Čestitam Poljskoj na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, smatram da smo izgubili jer smo primili previše poena u prvom poluvremenu i na početku drugog. Nismo igrali dobru odbranu svih 40 minuta, a to je bilo neophodno da bi pobijedili. Dobru odbranu smo igrali 20 minuta. Što se tiče napada, to ne bih puno komentirao. Naša je realnost da nismo napadački orijentiran tim, naša snaga je u odbrani - kazao je Ivanović.

Elmedin Kikanović je istakao:

- Složio bih se sa konstatacijom selektora. Prvo poluvrijeme nismo odigrali kako smo planirali, nismo uspjevali obuzdati tu brzu tranziciju Poljaka i zbog toga smo završili u velikom minusu na poluvremenu. Nažalost, i početkom drugog poluvremena smo imali isti problem te protivniku dozvolili da ostvari prednost od 17 poena. Upravo naša loša igra u odbrani dala im je to samopouzdanje. Do kraja meča smo ipak uspjeli uspostaviti našu odbranu, zaigrali agresivnije, ali, nažalost, ni to nije bilo dovoljno da ostvarimo trijumf. Sada se okrećemo narednim susretima, još su četiri utakmice ispred nas i sada smo fokusirani na narednog protivnika, Francusku - kazao je kapiten bh. tima.

image2

Selektor Poljske zadovoljan zbog pobjede

Poljski selektor Majk Tejlor bio je veoma sretan nakon trijumfa:

- Ponosan sam na svoje igrače, kako su odgovorili na ovaj izazov. Bili smo u teškoj situaciji, ali smo na kraju pokazali karakter i pobijedili. Ovo nije bila utakmica lijepa za gledanje, ali mi nismo ovdje da bi igrali lijepo, već da bismo pobjeđivali. Čestitao bih reprezentaciji BiH na prikazanoj partiji. Nisu nas iznenadili, znali smo da je to jedan tvrd, ratnički tim, da su veliki borci i to daje posebnu težinu našoj pobjedi - naglasio je Tejlor.