SARAJEVO

SARAJEVO Ne očekuje se poboljšanje vodosnadbijevanja bez obilnijih padavina

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu

Fena

5.9.2015

Vodosnabdijevanje Sarajeva u dnevnim satima veoma je otežano. U pojedinim dijelovima grada, u naseljima Podhrastovi, Breka, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula danas će do doći do poremećaja u vodosnabdijevanju od 11.00 do 15.00. 

Osim tih zona vodosnabdijevanja, u istom terminu doći će i do poremećaja u dnevnom vodosnabdijevanju u zoni rezervoara Mojmilo i zoni rezervoara Igman što prostorno predstavlja naselja: Saraj polje, Dobrinja, Alipašino polje (sve faze), Otoka, Čengić Vila, Rajlovac, Zabrđe, Trg Heroja, Grbavica, Dolac malta, Socijalno, Kasindolska, Kurta Schorka, Aleja Bosne Srebrene, Stup i Bačići. 

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina. 

U toku noćnih sati, od 00.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići. 

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas u terminu od 09.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Panjina kula, Rajlovac, Ruđera Boškovića, Rajlovac, Rafaela Gaona, Smaje Šikala, Abdurahmana Sirije, Harisa Kurtovića, Cazinska, Stari drum, Začardak, Adija Mulabegovića, Nusreta Šišića, Sarajevskih gazija, Muhameda ef. Pandže. 

IZ KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' d.o.o Sarajevo apeluju da potrošači vodu koriste što racionalnije, da zaljevanje bašti i plastenika, pranje dvorišta, tepiha i drugo bezpotrebno rasipanje pitke vode svedu na minimum, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje, saopćeno je iz tog preduzeća.