KOŠARKA

KŽK ČELIK Nataša Popović nastavlja saradnju sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa BiH

Crnogorska reprezentativka u ekipi Čelika od četvrtka

D. Pa

4.9.2015

Crnogorska košarkaška reprezentativka Nataša Popović nastavit će saradnju sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine, ekipom KŽK Čelika.

Nakon što su na početku priprema iz kluba najavili angažovanje još jedne igračice na poziciji centra, predstavnici kluba uspjeli su dogovoriti povratak Nataše Popović. U prošloj sezoni ova igračica je u Međunarodnoj regionalnoj ligi igrala u prosjeku 26,9 minuta, u prosjeku postizala 12,1 poen te imala 7,2 skoka.

U finalnoj utakmici Kupa prošle sezone, odigranoj u Tuzli, Popović je bila najzaslužnija košarkašica za pobjedu i osvajanje naslova, a u prvenstvu je također bila jedan od najznačajnijih faktora za osvajanje nove titule prvaka države.

Dolaskom Nataše Popović košarkašice Čelika će i u narednoj sezoni biti značajna karika kako u regionalnom takmičenju tako i u Kupu i prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Zbog nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore, Popović je dobila nekoliko dodatnih slobodnih dana i svojoj novoj-staroj ekipi priključit će se u četvrtak.