KOŠARKA

Duško Ivanović: Poljacima ćemo parirati agresivnom odbranom

Selektor za „Avazov“ portal pred prvi meč na Eurobasketu

H. P.

4.9.2015

Pred utakmicu prvog kola grupe A Evropskog prvenstva u košarci selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović nije želio prognozirati konačni ishod subotnjeg duela s Poljacima (15 sati) u francuskom Monpeljeu. U izjavi za „Avazov“ portal nakon poslijepodnevnog treninga u petak u „Parc and Suites Areni“ , strateg reprezentacije BiH fokusirao se na samu pripremu za ovaj meč.

- Ne mogu govoriti ni o nekim ukupnim očekivanjima na Eurobasketu. Igramo utakmicu po utakmicu, tako se i pripremamo. Što se konkretno Poljaka tiče, oni su ekipa koja igra brzo i koja je ostavila jako dobar dojam u pripremnom periodu.

Mi ćemo im pokušati parirati agresivnom odbranom, ako je odigramo kako znamo, možemo se nadati dobrom rezultatu. Moramo biti na pravom nivou u tom segmentu, ne možemo im dopustiti da se rastrče i da igraju svoju igru - konstatirao je Ivanović, koji je uoči samog početka Eurobasketa ostao bez još jednog košarkaša.

kosarkasi-2

Miroslav Todić, zbog povrede na treningu u Francuskoj, neće konkurisati za EP.  Njegovo mjesto preuzeo je centar Draško Albijanić, koji je nakon naknadnog poziva doputovao u Francusku i već u petak trenirao s ekipom.

- Desio se peh s Todićem, on se povrijedio i ja sam dobio poziv. Što se tiče meča sa Poljskom, dobro smo se taktički pripremili, vjerujem da ćemo iskoristiti naše prednosti - rekao nam je Albijanić, koji je prethodno ispao iz sastava reperezentacije u „zadnjem rezu“ na pripremama pred odlazak na EP.

Zanimljivo, sam Ivanović nije želio previše komentirati ovu neplaniranu izmjenu u sastavu. Kratko je rekao da je zadovoljan igračkim kadrom.