CRNA HRONIKA

Kerim Mudželet optužen za tešku nesreću

Tužilaštvo Kantona Sarajevo okončalo istragu

Dž. Bl.

4.9.2015

Nakon okončanja istrage, Tužilaštvo Kantona Sarajevo jučer je podiglo i dostavilo Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Kerima Mudželeta (20) iz Sarajeva zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće 9. juna ove godine u 23.50 sati na tramvajskom stajalištu prekoputa zgrade Predsjedništva u Sarajevu, u kojoj je poginula Jelena Opričić (26) iz Kladova (Srbija), dok je J. E. R. (31) iz Berlina (Njemačka) bio teže povrijeđen.

Mudželetu se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Tužilaštvo je u optužnici predložilo produženje mjere pritvora prema njemu.

Podsjećamo, djevojku i mladića, dok su sjedili na stanici, krećući se velikom brzinom, pokosio je Mudželet koji je vozio Peugeot (T75-O-547). On je izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s ceste na trotoar te proletio na stanicu.

jelena-opricic-11

Opričić: Na mjestu poginula 

Orhan Čohodar, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je bio u dežuri kod zgrade Predsjedništva, pritrčao je da pomogne unesrećenima i obavijestio Hitnu pomoć i policiju o nesreći. Tijelo poginule djevojke ispod automobila su izvukli vatrogasci, a povrijeđeni muškarac prevezen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje su mu ljekari tada konstatirali teške tjelesne povrede, i to grudnog koša i glave.