BIH

BOSANSKA GRADIŠKA Dizali novac ukradenih bankovnih kartica

U četiri navrata podigli 3.500 KM

Srna

4.9.2015

Policija iz Bosanske Gradiške je  tužilaštvu će podnijeti izvještaj protiv nevjenčanog bračnog para čiji su inicijali N.P. /34/ i M.D. /20/ iz okoline Bosanske Gradiške, koji su osumnjičeni da su ukradenim bankovnim karticama na području Hrvatske u četiri navrata sa bankomata podigli 3.500 KM.

Osumnjičeni N.P. i M.D. su 1. septembra od 6.30 do 21.35 sati u mjestu Gornji Karajzovci, kod  Bosanske Gradiške, provalili u kuću iz koje su ukrali pištolj, dvije bankovne kartice sa pin-kodom, rezervne ključeve od automobila "audi" i tri ključa od pomoćnih objekata. 

U Bosanskoj Gradišci je dan kasnije uhapšen N.P, dok je od njegove nevjenčane supruge M.D, zbog osmog mjeseca trudnoće, uzeta izjava u svojstvu osumnjičene.

Pretresom objekata koje osumnjičeni koriste na četiri lokacije na području opštine Gradiška, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 1.500 KM, kao i pin kod bankovne kartice.

Nakon kriminalističke obrade, N.P. je pušten na slobodu. 

Protiv lica čiji su inicijali N.P. i M.D. nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa.

Srna nezvanično saznaje da će izvještaj biti podnesen protiv Nikole Prolića i Milice Dobrić.