CRNA HRONIKA

USLIKAN DOK JE OBIJAO GOLFA Ugledao policijsku uniformu u vozilu pa pobjegao!

Pričinjena manja materijalna šteta

Autor:Dž. ČOLAK

4.9.2015

U sarajevskom naselju Breka iznad bolnice "Koševo" jutros je obijeno vozilo marke "Golf 2", a tom prilikom prolaznik je uspio fotografisati počinitelja ovog krivičnog djela.

Nedžad Hasečić, u čijem vlasništvu je ovo vozilo, ispričao je za "Avazov" portal situaciju u kojoj se našao jutros. Naime, on je iz Zavidovića došao u posjetu u sarajevsku bolnicu. Parkirao je vozilo iznad bolnice, a prilikom povratka, na parkingu pored auta pronašao je ceduljicu sa brojem telefona.

Policijska uniforma

- Broj mi je ostavio prolaznik koji je imao fotografije muškarca koji mi je obio auto. Ispričao mi je da ga je zatekao pored automobila kako obija bravu i ulazi u vozilo, nakon čega ga je upitao "Šta to radiš?". Na te riječi, ovaj je izašao iz vozila i udaljio se, što je i prikazano na fotografiji - kazao nam je Hasečić.

Golf kojim je upravljao Hasečić inače je u vlasništvu njegovog zeta Samira Velagića, koji radi kao policijski službenik. U trenutku kada je muškarac sa fotografije obio vozilo, unutra su se se nalazili dijelovi policijske uniforme, zbog čega se, kako kaže Hasečić, on vjerovatno uplašio i odmah izašao iz automobila.

Česta obijanja

Na sreću, Hasečić je kod sebe imao sve dokumente, tako da je pričinjena samo manja materijalna šteta na vozilu.

Podsjećamo, kako je prijavljivano Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u ovom dijelu grada posljednjih dana često dolazi do obijanja vozila u periodu od 7 do 9 sati ujutru.

Prema riječima mještana, skoro svaki dan barem jedno auto sa parkinga bude obijeno, a postoje sumnje da je izvjesni muškarac sa fotografije viđen kao počinitelj nekoliko obijanja.