LIFESTYLE

ANDERSON USRED RUSIJE PUTINU UPUTILA APEL "Gospodine predsjedniče, samo vi možete zaustaviti taj pokolj"

Bivša zvijezda serije "Baywatch"

Autor:(A. Vr.)

4.9.2015

 

Bivša zvijezda serije "Baywatch", Kanađanka Pamela Anderson doputovala je u četvrtak na ruski krajnji istok kako bi pozvala domaće elite na borbu protiv lova na kitove.

"Htjela sam posjetiti ovu zemlju kako bih s moćnim čelnicima razgovarala o problemima okoliša", rekla je glumica koja je pozvana na privredni forum u Vladivostoku, prijestolnici ruske pokrajine Daleki istok.

Uoči puta u Rusiju, 48-godišnja glumica je poslala pismo Vladimiru Putinu koji trenutno boravi u posjetu Kini.

"Predsjedniče Putin, vi možete prekinuti tu ilegalnu trgovinu (...) Vaša odluka može zaustaviti nepotreban pokolj kitova", istakla je Anderson, članica američke udruge za zaštitu životinja PETA.

par82619901-910668s0

Selfie s ministrom okoliša

Odjevena u kratku crnu haljinu, Anderson koju ruski mediji nazivaju "seks simbolom privrednog foruma", sastala se s ruskim ministrom okoliša Sergejom Donskojem.

"Kanađanka sam i pomalo Ruskinja", istakla je pred brojnim kamerama koje su je pratile tokom posjeta izložbi fotografija posvećenih divljoj prirodi.

Ovaj posjet Vladivostoku pomogao mi je da shvatim koliko je "Rusija otvorena zemlja i koliko su ljudi ovdje zaokupljeni zaštitom prirode", rekla je.

Uz borbu protiv lova na kitove Anderson, koja je odavno svoj glasoviti crveni kupaći kostim zamijenila za aktivizam za zaštitu životinja, učestvovala je i u kampanjama protiv nošenja krzna kojim su Rusi opčinjeni.

Usto promiče vegetarijanstvo i bori se protiv nošenja krzna i kože te protiv pokusa na životinjama.

par82620491-910665s0