NOGOMET

BAŽDAREVIĆ NAKON UTAKMICE U ovom trenutku, Belgija je bolja ekipa

Napomenuo da moramo pobijediti u preostale tri utakmice

A.U. - M.T.

3.9.2015

Nakon poraza od Belgije selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević kazao je da BiH mora pobijediti u sve tri preostale utakmice. 

"Imali smo večeras šansu, ali u ovom momentu ekipa Belgije je bolja od nas. Morali smo mnogo bolje odigrati, a sada nam ostaje da razmišljamo o narednim utakmicama", rekao je Baždarević.  

Naveo je da je našoj ekipi nedostajalo svježine, te da smo lako davali lopte protivniku, ali i da je naše planove poremetio izlazak Spahića. 

"Rezultat je možda mogao biti drugačiji da smo nakon pogotka uspjeli malo duže držati vodstvo, ili da smo izjednačili u drugom poluvremenu, u periodima utakmice u kojima smo imali neke šanse. Međutim, mislim da smo večeras protiv sebe imali izuzetno dobru ekipu i da je njihova pobjeda zaslužena", rekao je Baždarević. 

Na pitanje gdje smo podbacili, selektor je kazao da smo gubili previše lopti. 

"Kao prvo, Belgija je u prvom dijelu imala više posjeda lopte, a mi smo ih gubili. I kada smo bili u posjedu, lako smo trošili lopte. Sigurno da je nedostajalo svježine i forme pojedinih igrača. Nismo uspjeli. Žao mi je, ali protiv sebe smo imali jako dobru reprezentaciju koja je iskoristila svoje faze igre", rekao je selektor. 

Osvrnuo se i na lošu igru Miralema Pjanića. 

"Vjerovatno su svi od njega očekivali više, naročito nakon posljednjih utakmica za Romu. Igrao je istu poziciju kao u svom klubu. Sigurno je da naša igra dosta zavisi od njega, ali nije on jedini koji je bio zadužen za to", kazao je Baždarević. 

Govoreći o eventualnoj promjeni u ekipi u utakmici sa Andorom, selektor je kazao da će, vjerovatno, neke igrače mijenjati. 

"Imamo 23 igrača na spisku, vjerovatno ćemo promijeniti nekoliko igrača koji nisu igrali jer svi znamo koliko forme nedostaje našim igračima", rekao je Baždarević.  

Selektor nije u potpunosti zadovoljan suđenjem u Briselu. 

"Ne bih želio govoriti puno o suđenju, ali belgijske kolege su mi rekle da sudija nije bio baš na nivou i da je bio malo naklonjen domaćoj reprezentaciji. Mislim da je bilo puno prekršaja nad Džekom koji nisu svirani. Ipak, volio bih da ne govorim puno o sudijama", kazao je Baždarević koji je izrazio nadu da će Belgija i Vels do kraja kvalifikacija igrati dobro, što bi našoj reprezentaciji dalo šansu da izbori treće mjesto.