NOGOMET

RAČUNICA JE JASNA Tri pobjede Zmajeva i nada da će Izrael ispustiti bodove vodi nas u baraž za EURO

Nakon večerašnjeg poraza naše selekcije od Crvenih đavola

A. TIRO

3.9.2015

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras poražena od selekcije Belgije rezultatom 3:1. Naši su poveli već u 15. minuti golom Džeke, a onda je uslijedio preokret Crvenih đavola, koji su golovima Fellainija, De Bruynea i Hazaarda došli do pobjede.

Nakon ovog poraza naša selekcija ima 8 bodova i do kraja kvalifikacija igramo još tri utakmice, od toga dvije na domaćem terenu i jednu na gostujućem.

U Zenici ćemo dočekati Andoru i Vels, a u posljednjem kolu idemo u goste Kipru. Računica nam je jasna, do kraja moramo zabilježiti tri pobjede kako bi na kraju izborili baraž za EURO, a da selekcija Izraela ne pobijedi u gostima Vels i Belgiju.

Prema sadašnjim rezultatima i stanju na tabeli sigurni putnici iz naše grupe na EURO su Vels i Belgija, a za treće mjesto će se boriti naša reprezentacija i selekcija Izraela.

Treba svakako naglasiti kako Izrael ima daleko teži raspored do kraja kvalifikacija od naše selekcije jer ide u goste Vels i Belgiji i kući dočekuju Kipar.

Iako je naša reprezentacija izgubila, utješno je da nam odgovara i poraz Kipra od Velsa, jer sada se dirketno borimo sa Izraelom za baraž.

Ukoliko Zmajevi do kraja zabilježe tri pobjede, sa sadašnjih 8 poena bi imali 17, a ako uzmemo u obzir da je Izraelu daleko teže doći do pobjede protiv Vels i Belgije u gostima, realno je očekivati da budemo na kraju treći.

Izrael ukoliko izgubi obje utakmice u gostima, naša selekcija sigurno ide u baraž ukoliko pobijedimo utakmice kod kuće. Izrael trenutno ima 12 poena i ako pobijede Kipar kod kuće imali bi 15 bodova, što bi bilo nedovoljno da idu u baraž.