BIH

Na Univerzitetu u Zenici upriličen prijem za Amela Tuku

Izrazili zahvalnost zbog promocije UNZE-a

D. Pa.

3.9.2015

U Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževada Zečića upriličen je kratki prijem našeg sjajnog svjetskog atletičara Amela Tuke, kojem je prisustvovao i doc. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

- Amel Tuka je apsolvent Mašinskog fakulteta UNZE-a, te smo mu i na ovaj način željeli izraziti zahvalnost za postignute rezultate na Svjetskom prvenstvu i odličnu promociju države Bosne i Hercegovine, sporta u našoj zemlji, a na indirektan način i Univerziteta u Zenici - kazali su na prijemu.

U zajedničkom ugodnom razgovoru rektor prof. dr. Dževad Zečić osvježio je sjećanja na trenutke nastupa Amela na Svjetskom prvenstvu i emocije koje su državljani Bosne i Hercegovine zajedno sa njim proživjeli. Također, razgovaralo se ukratko o specifičnostima i uvjetima razvoja sporta u našoj državi, kao i daljim sportskim aktivnostima našeg Amela u predstojećoj Dijamantnoj ligi. Iskazana je i zajednička želja da se Amelove studentske aktivnosti dalje odvijaju zadovoljavajućim tokom, te tako uskoro finalizuje i njegovo nastojanje za sticanje akademske titule.

Uz želju za dalje sportske i studentske uspjehe našeg najboljeg atletičara i sjajnog studenta pomenute su i određene aktivnosti u vezi sa obilježavanjem 15 godina Univerziteta u Zenici, te daljim izražavanjem zahvale akademske zajednice Amelu Tuki na postignutim rezultatima i promociji države ali i Univerziteta.