GLOBUS

ISPOVIJEST NEUTJEŠNOG OCA Pokušao sam uhvatiti sinove za ruke, ali su mi iskliznuli

Fotografije potresle cijeli svijet

(Al. Ti.)

3.9.2015

Abdullah al-Kurdi u noći s utorka na srijedu izgubio je cijelu porodicu. Brod kojim su pokušali doći do Grčke se prevrnuo, a nesretni Sirijac ostao je bez supruge i dvojice sinova.

Fotografije Aylana kako beživotno leži na plaži potresle su svijet, a dan poslije očajni otac kroz suze ispričao je što se događalo te kobne noći. Priznao je da je ovo bio drugi pokušaj porodice al-Kurdi da se domogne Europske unije. Prvi put ih je zaustavila obalna straža, prenosi Jutarnji.

- Drugi put su nas prevarili organizatori. Platili smo im, a oni uopće nisu nabavili brod - započeo je priču Abdullah objasnivši kako su se nakon toga izbjeglice organizirale i nabavile neki brod.

abdullah-22

- Već nakon 500 metara od plaže voda je počela prodirati. Noge su nam bile potpuno mokre. Što je bilo više vode, to je panika bila veća. Imali smo pojaseve za spašavanje, ali ljudi su počeli previše skakati od panike i brod se samo prevrnuo. Držao sam svoju suprugu za ruku. A moja djeca... Skliznula su mi kroz prste.

Neutješni Abdullah nije se predavao iako se ništa nije vidjelo.

- Svi su urlikali, a baš ništa se nije vidjelo. Zato nisam uspio pronaći suprugu i djecu. Počeo sam plivati do obale prateći svjetla... A kad sam došao do obale nisam uspio pronaći ženu i djecu. Prije puta dogovorili smo se, ako nešto krene naopako da ćemo se naći u bolnici. Međutim, tamo sam saznao što se dogodilo...