VIJESTI

Vučurević je sebe počastio Audijem vrijednim 119.000 KM

Konferencija za štampu NDP-a

Autor:P. M.

3.9.2015

Narodni demokratski pokret, Gradski odbor Trebinje  održao je konferenciju za štampu, sa koje je upućena oštra kritika na račun gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića (PDP) zbog kupovine novog luksuznog automobila, dok hitna pomoć ide na intervencije nesigurnim vozilima.

Prema riječima Slobodana Šarabe, predsjednika GO NDP Trebinje katastrofalno je kupovati luksuzni automobil samo nekoliko mjeseci nakon što se pričalo o bankrotu grada.

“Trebinjski NDP najoštrije osuđuje to što je Vučurević sebe počastio super luksuznim i modernim „audijem“, vrijednim 119.000 KM, dok zaposleni u Domu zdravlja na intervencije idu u nesigurnim vozilima. Naše osnovno pitanje je zašto gradonačelnik nije kupio neku „škodu“ od 30.000 KM, a za Dom zdravlja obezbijedio neko sigurno vozilo, da bi ljudi koji spašavaju živote našim sugrađanima bili u prilici da intervenciju obave na pravi način,” istakao je Šaraba i podsjetio i na druge propuste gradonačelnika Vučurevića i najavljivane projekte koji nisu ostvareni poput otvaranja fabrike ”Bema” do koje nije došlo.

Govoreći o mogućoj kandidaturi Emira Kusturice za gradonačelnika Trebinja, potpredsjednik NDP Dragan Ukropina rekao je da Kusturica neće dobiti podršku ove stranke jer nije Trebinjac.

„Na  ovaj način Banja Luka šalje Trebinju uvredljive poruke, prva je bila da trebinjac ne može da bude direktor Elektroprivrede, a sada ni gradonačelnik u svom gradu,“ naveoje Ukropina i dodao da ni aktuelni gradonačelnik Slavko Vučurević kao mogući kandoidat za njihovu stranku nije prihvatljiv. .

Ukropina je rekao  da će NDP na narednim izborima imati svog kandidata, koga će članovi Gradskog odbora imenovati u narednom periodu, te da je Izvršni odbor donio odluku da se prema članovima Gradskog odbora dostave tri imena, među kojima je i Slobodan Šaraba.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Milan Projević rekao je da je gradonačelnik Vučurević nastavio sa praksom bratimljenja sa mjestima iz regiona, te da je povelja bratimljenja bez neke konkretne saradnje u budućnosti izgubila svaki smisao.