NOGOMET

BOLIĆ ZA "AVAZOV" PORTAL Svakome možemo dati gol

Bivši reprezentativac BiH o večerašnjem susretu

D. PAŠALIĆ

3.9.2015

Na stadionu "King Baudouin" večeras će biti odigrana utakmica 7. kola B-grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj između reprezentacija Belgije i BiH, a valja podsjetiti kako su naši Zmajevi do sada odigrali šest međusobnih utakmica sa opasnim Belgijancima. 

Večerašnju utakmicu u kojoj je našim Zmajevima imperativ pobjeda prokomentarisao je za "Avazov" portal legendarni bh. napadač Elvir Bolić, ističući kako vjeruje da bi Meša sa svojim igračima mogao napraviti dobar rezultat.

- Realno, reprezentacija nije u laganom položaju jer ipak imamo imperativ pobjede, igramo protiv reprezentacije koja je među tri najbolje u svijetu gledajući sa kakvim igračima raspolažu, tako da sigurno neće biti lako. Međutim, mi smo i ranije pokazivali da u ovim teškim utakmicama možemo da odigramo dobro. Drago mi je da većina naših reprezentativaca igra dobro u klubovima i mislim da bismo mogli napraviti dobar rezultat - prognozirao je Bolić za "Avaz".

Igrali ste sa Belgijom, kako postaviti igru večeras?

- Jako teško je to reći, kao što rekoh, igramo sa u ovom trenutku najjačom reprezentacijom, mislim da pokušati braniti se ili nešto poput toga ne bi bilo dobro. Sigurno nam neće biti lako ali imamo reprezentaciju koja svakome može dati gol, što nam je velika prednost. Gledajući tabelu i Belgija ima imperativ pobjede kao i mi, jer se ni oni nisu proslavili u ovim kvalifikacijama iako su bili favoriti, tako da će i oni željeti da pobijede što bismo mogli iskoristiti. Postavka igre posao je koji će Meša da odradi na najbolji način, ja se nadam dobroj igri i dobrom rezultatu večeras - zaključio je za kraj razgovora bivši reprezentativac BiH.

Susret Belgija - BiH na programu je sa početkom u 20.45 sati, a pravdu će dijeliti Portugalac Manuel De Sousa.