NOGOMET

(VIDEO) SARAJEVO BEZ EUFORIJE Neki i ne znaju da je večeras u Belgiji utakmica odluke!

Očekivanja građana od večerašnjeg susreta u Briselu

D. KOVAČ

3.9.2015

Pred fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine večeras je možda i presudna utakmica kvalifikacija za Euro 2016.

anketa3

Tužna atmosfera na glavnom sarajevskom šetalištu Ferhadiji

Ekipa "Avazovog" portala prošetala je danas užim gradskim jezgrom Sarajeva i ostala zatečena - nismo primijetili apsolutno nijedan jedini simbol na osnovu kojeg bi se moglo zaključiti da "Zmajevi" večeras u Briselu imaju važnu utakmicu, koju, naravno, ne igraju samo za sebe, već za cijelu državu. Dakle, navijačka atmosfera u Sarajevu danas je jednaka nuli!

Nismo mogli vidjeti da iko od naših sugrađana nosi dres, kapu, šal ili šorc sa obilježjem "Zmajeva". Drugačija je, naravno, situacija kada je BiH domaćin nekoj selekciji, jer tada sve vrvi od navijača, a atmosfera je zagrijana do usijanja.

anketa2

Školarci svjesni snage Belgije: Bit će 6:0 za njih!

Na pitanje šta očekuju od večerašnjeg susreta, većina građana bila je skeptična i veoma oprezna. Mnogi od njih svjesni su snage belgijske reprezentacije, pa uglavnom očekuju da maksimalno što mogu uraditi naši "Zmajevi" je da se provuku kroz iglene uši i izvuku bod. No, neki od njih vjeruju da Džeko, Pjanić i društvo mogu napraviti senzaciju i ostvariti veoma važan trijumf.

Međutim, ono što nas je naročito razočaralo, čak više i od nepostojanja same atmosfere među građanima, je činjenica da smo pojedince morali upućivati i o kakvoj se utakmici radi.

anketa5

Ove curice rijetki su optimisti: Pobjeda!

Susret fudbalskih reprezentacija BiH i Belgije na rasporedu je večeras na stadionu "Roi Baudouin" u Briselu, sa početkom u 20.45 sati.

Pogledajte šta građani Sarajeva misle o večerašnjem susretu i kakva su njihova očekivanja:

Video: Dž. Čolak