BIH

Novalićeva vlada imenovala nove direktore u javnim preduzećima

Odluke donesene na današnjoj sjednici

Redakcija

3.9.2015

Federalna vlada je na današnjoj sjednici imenovala privremene članove nadzornih odbora, kao i uprava, odnosno vršioce dužnosti generalnih i izvršnih direktora u nekoliko javnih kompanija.

Privremeni članovi Nadzornog odbora BH Telecoma postali su: Ševal Kovačević, Mugdim Mandžuka, Nedin Dedić, Haris Delizaimović, Ibrahim Velić i Vjekoslav Ivanković.

Zbog nezadovoljstva dosadašnjim radom direktorice JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar Sanje Sabljić, na njeno mjesto imenovan je Mao Rupčić, a Ljubo Vujica i Ivan Suša  imenovani su na dužnosti v.d. izvršnih direktora u ovoj kompaniji.

I Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar  „pretrpile“ su kadrovske promjene. Na mjesto izvršnog direktora u ovom preduzeću imenovan je Goran Kraljević.

Povjerenje Federalne vlade izgubio je i Nadzorni odbor JP Ceste Federacije d.o.o. Sarajevo. Novi članovi ovog organa su: Željko Petrović, Haris Jašarević, Damir Anić, Osman Lindov i Daliborka Marić.

Na mjesto v.d. generalne direktorice „Sarajevoputeva“ d.d. Sarajevo imenovana je Nataša Fazlić. Također, kao privremeni članovi Nadzornog odbora ove kompanije imenovani su Suvad Alibašić i Mirel Mišković.

Privremeni, odnosno v.d. direktor Cesta d.d. Mostar postao je Kristijan Milas, a v.d. izvršni direktori ovog preduzeća su: Zdenko Propadalo, Darko Lakić i Milan Vukoja.

Sva imenovanja stupit će na snagu danom donošenja, a spomnute osobe obavljat će nove dužnosti do okončanja konkursnih procedura za popunu tih mjesta.