NOGOMET

ODLIČNA STATISTIKA Dijamant uvijek davao golove protiv Belgije!

Kapiten reprezentacije BiH

(A. Vr.)

3.9.2015

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko večeras će po svemu sudeći biti naš jedini napadač u početnoj postavi protiv selekcije Belgije, prenosi sportprimus.ba.

Džeko će biti jedini istureni napadač, a po krilima bi trebao imati pomoć od brzonogih Lulića i Višće, dok će iza sebe imati klupskog suigrača Miralema Pjanića.

Raduje nas činjenica da naš napadač ima odličan učinak kada su u pitanju utakmice protiv Belgije. Edin Džeko je do sada tri puta igrao protiv selekcije Belgije i u svakoj utakmici barem jednom zatresao mrežu.

Prvi nastup protiv Belgije novi napadač Rome je imao u martu 2009. godine kada smo u Genku ostvarili pobjedu nad Belgijom rezultatom 2:4. Tada je postigao vodeći gol, a pored njega u strijelce su se upisali Misimović, Jahić i Bajramović.

Četiri dana nakon toga BiH je u Zenici ostvarila novu pobjedu nad Belgijom, ovoga puta rezultatom 2:1. Dvostruki strijelac za naš nacionalni tim bio je upravo Džeko.

Posljednji meč protiv Belgije odigrali smo u sklopu aktuelnih kvalifikacija za EP. Belgijanci su u oktobru prošle godine gostovali u Zenici, a susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1. Ponovo je mrežu “Crvenih đavola” zatresao naš kapiten.

Nadamo se da će “Dijamant” i večeras u Briselu nastaviti sa ovim nizom i da će predvoditi Zmajeve do pobjede nad favorizovanim Belgijancima.

Na okupljanje je stigao sa postignutim prvijencem u dresu Rome u Seriji A i to u derbiju protiv Juventusa. Prethodno je u svom debiju za Romu u ligaškim takmičenjima asistirao kod jedinog gola “Vučice” protiv Verone.