BIH

SEZONA JE POČELA Haris Burina sa komedijom "I ovo…I ono…I sve…" stiže u Novi Travnik

Odazvao se projektu PRONT-a

D. Pa.

3.9.2015

Legendarni zenički glumac Haris Burina najavio je kako počinje sa novom sezonom izvođenja svoje (ne)stand-up komedije „I ovo…I ono…I sve…“, a da će publika u Novom Travniku biti počašćena što su upravo oni grad domaćin otvaranja nove sezone.

Iako je zvanično počeo sa pripremama nove pozorišne predstave u njegovoj matičnoj kući, Bosanskom narodnom pozorištu, gdje se intenzivno odvijaju probe svakodnevno, čak i dvokratno, Haris se odazvao pozivu PRONT-a – Udruženja za poticaj razvoja općine Novi Travnik. Tako već u srijedu, 9. septembra, svoju najnoviju hit predstavu izvodi u novotravničkom Domu.

Podsjetimo, predstava „I OVO... I ONO... I SVE“  prvi je njegov takav projekat u karijeri.

- Ova predstava napravljena je na nagovor mojih prijatelja, ljudi koji me baš dobro poznaju. Iskreno, dugo mi je trebalo da se odlučim na ovakav projekat, jer sve što sam do sada u svojoj, mogu slobodno reći – bogatoj glumačkoj karijeri radio, bilo je vrlo ozbiljno i zahtjevno. Moj posljednji pozorišni komad, koji sam izveo preko 130 puta širom svijeta (Ćorkan Ive Andrića) bio je izuzetno zahtjevan i 'jak'.  Specifičnost ovog glumačkog poziva je da ti čitavu karijeru obilježi neka uloga, da ne kažem bezveznija, u koju se potrebno potruditi veoma malo ili čak nikako – pojašnjava Burina.

Dodaje kako u predstavi govori o svom privatnom životu, o svojoj karijeri, komšijama, prijateljima i poznatim ličnostima sa kojima ima čitavu lepezu različitih priča.

Nakon izvođenja u Novom Travniku naredna adresa je Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta, gdje će 15. septembra po peti put izvesti ovu sve popularniju (ne)stand-up komediju pred zeničkom publikom.

Producentski tim Harisa Burine vrijedno radi na pripremama njegovog gostovanja u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine, a u narednom periodu njegovu novu predstavu moći će pogledati i naša dijaspora.