REGION

NADREALISTI U STVARNOSTI Dvojica Zagrepčana prodali Zadraninu tuđe zemljište za milion i po kuna

Pravi vlasnik živi u SAD-u

Onasa

3.9.2015

Zadarska policija uhapsila je dvojicu Zagrepčana koji su uz krivotvorene dokumente za više od milion i po kuna 68-godišnjem Zadraninu prodali tuđe zemljište u Petrčanima,
saznaje se u policiji.

Prevarantski dvojac policija sumnjiči da su u avgustu prošle godine pribavili podatke o vlasništvu građevinskog zemljišta uz more u Petrčanima, inače u vlasništvu 48-godišnjaka.

Nakon toga su pribavili krivotvorenu ličnu kartu na ime pravog vlasnika te zemljište oglasili za prodaju, izvijestila je policija na internet stranici.

- U novembru prošle godine 57-godišnjak se lažno predstavljao kao vlasnik zemljišta te je sa 68-godišnjim kupcem uz pomoć krivotvorene iskaznice sklopio kupoprodajni ugovor. Pri tom je primio kupoprodajnu cijenu u iznosu od preko milion i po kuna. Nakon dovršenog istraživanja, 50-godišnjak i 57-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave i prevare privedeni istražnom sudiji Županijskog suda u Zadru - kazali su u policiji.

Prema pisanju hrvatskih medija pravi vlasnik zemljišta živi u SAD-u.

Večernji list saznaje da je za prevaru doznao u julu kada se vratio u Hrvatsku i vidio da se njegovo zemljište priprema za gradnju.